Acne
 Duur behandeling:
 Prijs:

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Vrijwel iedereen krijgt er mee te maken. Er bestaan verschillende soorten acne met verschillende oorzaken. Daardoor zijn er ook verschillende behandelingsmethoden.

Acne begint meestal in de puberteit en kan zo’n 5 tot 10 jaar duren. In deze periode is de huid onder invloed van hormonen en ondergaat allerlei veranderingen. Acne kan voorkomen op verschillende plaatsen bijvoorbeeld op je gezicht, hals, nek, borst en rug en vereist dan ook vaak langdurige aandacht.

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de talgklieren waarbij mee-eters, pukkels en puistjes ontstaan.

De huid produceert meer talg en als zich teveel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën die zich snel kunnen delen en talg omzetten in vetzuur. Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren, zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Om acne zoveel mogelijk te verbeteren, is het belangrijk uw huid te laten verzorgen door middel van gespecialiseerde behandelingen en producten. Het onzorgvuldig uitdrukken van puistjes of krabben zorgt voor ontstekingen en littekens. De oorzaak, ernst en manier van behandeling is bepalend voor het effect.

Wij maken samen met u een plan van aanpak om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandeling gedeeltelijk of zelfs helemaal.

Komt u hiervoor in aanmerking? Dan kunt u de bij ons opgevraagde factuur declareren bij uw zorgverzekeraar

Benieuwd naar de behandelingen? We zetten ze op een rijtje

Weet u? Stress, gebruik van medicijnen en contact met bepaalde stoffen kan acne verergeren. Maar ook een verkeerd eetpatroon kan van invloed zijn op acne.